هی سامسونگ! اشتباه بار اول اشتباست، بار دوم حماقت است…

ساخت وبلاگ

سامسونگ شرکت بسیار بزرگی است. بیش از تصوری که شاید اکثر ما از این کمپانی عظیم داریم. کیفیت ساخت محصولات این شرکت در حد مطلوبی است و به دلیل کیفیت خوب و همچنین تیراژ بالا ، توانسته است رتبه‌های خوبی در جداول روش به دست آورد. یکی از این جداول مهم ، جدول فروش تلفن‌های هوشمند است که در دستان شرکت سامسونگ است. صفحه نمایش بی نظیر ، دوربین کم نقص و امکانات جالب نرم افزاری مواردی هستند که تعداد زیادی از کاربران را به سمت خود جلب کرده‌اند. بعد از ماجرای گلکسی نوت ۷ ، وقت آن است که به این موضوع بپردازیم که چگونه یک شرکت می‌تواند درگیر غرور خود شود و یک اشتباه را دوبار تکرار کند

با ترنجی همراه باشید…

ما در ترنجی یک اصل مهم داریم و آن اصل مهم هم بی تعصب بودن است. اگر این اصل در کار من وجود نداشته باشد و روزی احساس کنم که از کلمه‌ی راستی دور شده‌ام مسلما دیگر نخواهم نوشت. سامسونگ همواره برای ما قابل احترام بوده و هست و خواهم بود. این شرکت کارهای بزرگی را انجام داده است و در هوشمند سازی جهان در سال‌های اخیر نقش مهمی را ایفا کرده است. هنوز هم طعم خوش گلکسی نوت ۴ و اس ۷ اج از زیر دندن‌مان خارج نشده است. بعد از چند ماه هنوز هم نتوانسته‌ام ایراد خاصی بر روی اس ۷ بگذارم. این تلفن بدون شک بهترین ساخته‌ی سامسونگ تاکنون بوده است. صفحه نمایش بی نظیر ، دوربین بسیار دقیق و بدنه‌ی مستحکم از ویژگی‌هایی بود که نظر من را بیش از پیش به سامسونگ جلب کرد.

۲۰۱۶_۰۹_۰۲_۵c_https_3a_2f_2fblueprintapiproduction-s3-amazonaws-c-3e023

هنوز هم یادم نمی‌رود که پوستر گلکسی نوت ۴ را در اتاقم چسبانده بودم و هر روز مقداری به صندوقم اضافه می‌کردم تا شاید آن را بخرم. سامسونگ کمپانی ثروت مند و بزرگی است اما غرق در غرور خود شده است. غروری که من و شما به آن تزریق کرده‌ایم. این شرکت برای آن‌که بتواند مشتریان بیشتری را جذب خود کند ، گلکسی نوت ۷ را زودتر معرفی کرد. بدون آن‌که بر روی کیفیت ساخا این تلفن نظارت خاصی داشته باشد. البته نباید مشکل در برد این تلفن و بخش باتری را به کل دستگاه تعمیم داد. جنس بدنه نوت ۷ واقعا عالی است. دوربین این تلفن خیلی خوب عمل می‌کند و اگر این مشکل وجود نداشت ، شاید یکی از بهترین‌های بازار می‌شد.

هر کسی اشتباه می‌کند. اگر کسی می‌گوید که من تا حالا اشتباه نکرده‌ام بدانید که حتما دروغ می‌گوید. به دور و اطرافتان نگاه کنید. احتمالا از هر ده نفری که می‌شناسید حداقل ۳ – ۴ نفر آن‌ها یکی از محصولات سامسونگ را دارند. این شرکت تحت عنوان یک برند معتبر در کشور ما جا افتاده است. خیلی از افراد قید فلان محصول شرکت X را با کانفینگ فضایی زده‌اند تا یکی از موبایل‌‌های سامسونگ را خریداری کنند.

nathan2

بگذارید یک مثال خوب برای شما بزنیم. در رنج قیمتی ۱ میلیون تومان می‌توان با اندکی تخفیف یک عدد گلکسی A5 2016 خرید. اما دیگر شرکت‌ها چطور؟ فلان شرکت ژاپنی پرچمدار ۲۰۱۵ خود را با همین قیمت می‌فروشد. اگر صد هزار تومان روی پول خود بگذارید می‌تواند G4 را بخرید. مشخصات A5 2016 یک سر و گردن از G4 و Z3 Plus پایین تر است. پس چرا شرکت سامسونگ این محصول را چنین قیمتی می‌فروشد؟

photo_2016-10-11_13-11-08

بله درست است! برند. مقوله‌ای که شاید شرکتی مثل شیائومی در ایران هنوز به صورت کامل ندارد. ردمی نوت ۳ را نگاه کنید. قیمت آن با A9 سامسونگ چیزی در حدود ۸۰۰ هزار تومن تفاوت دارد. ولی از نظر مشخصات چطور؟ هیچ! تقریبا هیچ فرقی ندارند. شاید اندکی امتیاز تست AnTuTu آن‌ها با هم فرق داشته باشد. مشتری به سامسونگ اعتماد می‌کند. با خود می‌گوید که سامسونگ امتحان خود را پس داده است و چشم و گوش بسته یکی از محصولات سامسونگ را انتخاب می‌کند. بگذریم از قصد و نیت شوم برخی از فروشندگان برای معرفی اجناسی که سود بیشتر دارند اما باید این اصل را قبول کنیم که مسئله برند بسیار مهم است.

چرا برندی مثل شیائومی در ایران خوب نمی‌فروشد؟ یا چرا اصلا راه دور برویم. زمانی که هوآوی می‌خواست وارد بازار ایران شود با مشکلات بسیاری روبرو شد. به خاطر ذهنیت بد افراد از اجناس چینی در دو سال اول این شرکت نتوانست فروش خوبی را در ایران تجربه کند. بعد از مدتی تعدادی از افراد تلفن‌های هوآوی را خریدند و به بقیه پیشنهاد دادند. اکثر بازاریاب‌ها به این موضوع اشاره کرده‌اند که مردم به حرف یکدیگر بیشتر اطمینان دارند تا حرف شرکت‌ها. آیا اپل در ایران نمایندگی دارد؟ یا مثلا همانند سامسونگ تبلیغات گسترده انجام می‌دهد؟ خیر! مردم به خاطر این‌که از کیفیت آیفون در بین دوستان خود شنیده‌اند ، آن را خریداری می‌کنند (پاورقی: دوست ندارم بحث کلاس گذاشتن و پز دادن را مطرح کنم. انشالله در این خصوص مقاله‌ای در ماه‌های بعد خواهم نوشت. اصولا باید به این موضوع بپردازیم که چرا کارگری که ماهی ۱٫۵ میلیون تومان در آمد دارد باید برای آن‌که از همسایه‌شان خجالت نکشد ، آیفون ۶ اس دو میلیون تومانی بخرد؟!؟)

خرید بدون تحقیق و با عجله عواقب جبران ناپذیری دارد

دوستی داشتم که در هنگام ورود گلکسی نوت ۴ به این آن را با قیمت ۲۹۰۰ هزار تومان از نمایندگی این شرکت خریداری کرد. به یاد دارم که دقیقا دو هفته بعد همان گوشی را می‌توانستیم با قیمت ۲۲۰۰ خریداری کنیم. چرا باید افرادی در ابتدای کار به دلال‌ها باج بدهند؟ تقصیر ماست. در اصل تقصیر رسانه است. شفاف سازی خوبی در این خصوص صورت نگرفته است. اگر مردم صبر کنند و بعد از دو ماه تلفن مورد نیازشان را بخرند ، آیا اتفاقی می‌افتد؟

اگر کاربرانی که گلکسی نوت ۷ را خریداری کرده‌اند ، مدتی صبر می‌کردند و بعد از آن‌که آزمایش‌های مختلف روی این دستگاه‌ها انجام می‌شد ، چند سایت معتبر ایرانی و خارجی این تلفن را بررسی می‌کردند و نظرات مختلف کارشناسان در مورد این تلفن منتشر می‌شد ، گلکسی نوت ۷ را خریداری می‌کردند مشکلی پیش می‌آمد؟

maxresdefault

سامسونگ و اپل و دیگر شرکت‌های بزرگ از این موضوع مطلع‌اند. آن‌ها برای آن‌که کاربر را وسوسه کنند کارهای زیادی انجام می‌دهند. یکی از همین موارد بحث پیش فروش است. با قیمتی کذایی که گاها چند صد دلار از قیمت واقعی دستگاه بیشتر است! تبلیغات مختلف در سایت‌ها نیز یکی دیگر از همین شگرد هاست یا مثلا انتشار اخباری مانند (موجودی آیفون ۷ در فلان کشور به پایان رسید. تا دو ماه دیگر آیفون در این سرزمین گیر نمی‌‌آید!)

سامسونگ می‌توانست منتظر بماند و همزمان با عرضه پردازنده اسنپدراگون ۸۲۱ و تحقیق بیشتر بر روی نوت ۷ ، تلفن خود را راهی بازار کند اما این کار را انجام نداد. نیاز بازار گلکسی نوت بعدی را می‌خواست. مردم منتظر یک چیز جدید بودند. سامسونگ سرانجام یک محصول ناقص را به بازار عرضه کرد. گلکسی نوت ۷ همانند یک سیب زیبا بود که باطن خوبی نداشت! شرکت سامسونگ بارها و بارها اشتباه کرده است ولی از اشتباه خود پشیمان نشده است و همچنان با جدیت به کار خود ادامه می‌دهد!

بگذارید چند نمونه از اشتباهات بزرگترین شرکت سازنده تلفن همراه در جهان را برایتان مثال بزنیم. تمامی این موارد بر اثر عجله سامسونگ و عدم کنترل کیفی دقیق محصول صورت گرفته است:

۱- ماجرای داغ شدن گلکسی اس ۴ نسخه اگزینوس

برگردیم به سال ۲۰۱۳ . زمانی که سامسونگ گلکسی اس ۴ را معرفی کرد. این تلفن دو نسخه داشت. یک نسخه با پردازنده اگزینوس ۵۴۱۰ که اولین هشت هسته‌ای سامسونگ  محصوب می‌شد و نسخه دیگر آن با پردازشگر اسنپدراگون ۶۰۰ بررسی‌ها آماده شد. تمامی سایت‌ها به یک مشکل اشاره می‌کردند. این تلفن به شدت داغ می‌شود. البته سامسونگ با ارائه چند آپدیت و ارتقا سیستم‌عامل به نسخه ۴٫۳ و ۴٫۴ تا حدودی مشکل را برطرف کرد. ولی آیا نباید قبل از عرضه رسمی تحقیقی صورت گیرد؟

http://www.dignited.com/wp-content/uploads/2014/11/smartphone_overheating.jpg

hqdefault

گلکسی اس ۴ به راحتی هنگ می‌کرد. خیلی راحت. انگار نه انگار که شما ۱٫۵ میلیون تومان برای آن هزینه کرده‌اید! قرار است بهترین تلفن را داشته باشید نه چیزی که موجب ناراحتی شما شود. معماری Big LITTLE دارای مشکلاتی بود. سامسونگ می‌توانست مدتی روی این موضوع کار کند و بعد از اطینان یافتن از عملکرد صحیح پردازشگر ، آن را روی یک تلفن امتحان کند. جالب است بدانید که کوالکام نیز دچار همین اشتباه شد. اشتباهی که حماقت محض بود.

منابع:

 forum.xda-developers      androidforums          phonearena       digitaltrends

۲- کیفیت فاجعه گلکسی اس ۵

تلفنی به کیفیت ساخت پایین گلکسی اس ۵ ندیده‌ام. بدنه‌ای بسیار بد با پلاستیکی که حس خیلی بدی به آدم می‌داد. بر خلاف بسیاری از پرچمداران ۲۰۱۴ این تلفن ۲ گیگابایت رم داشت و این مقدار رم برای رابط کاربری سنگین اس ۵ مناسب نبود. این اسمارت فون دوربین خوبی داشت ولی سنسور اثر انگشت‌اش فاجعه بود.  آیا سامسونگ نمی‌خواهد درس بگیرد؟ فریم پلاستیکی دور اس ۵ به راحتی خراش بر می‌داشت و خراب می‌شد. در همان روزها الجی جی ۳ و اچ تی سی ام ۸ و اکسپریا زد ۲ در میدان بودند. با این تلفن‌ها این فاجعه را مقایسه کنید!

۱۱

وقتی که آقای کمانی (برای مثال) گلکسی اس ۵ را خریداری می‌کند در حالی که قیمت این دستگاه دقیقا برابر فلان تلفن پرچمدار است ، نباید انتظار یک تلفن خوب را داشته باشد؟ استفاده از بهترین سخت افزار و نرم افزار حق من نیست؟ بیش از ۱۰ مورد تاکنون مشاهده کرده‌ایم که گلکسی اس ۵ بعد از یک سال استفاده همانند یک پیرمرد عمل می‌کند در حالی که اچ تی سی ام ۸ تنها کمی خط و خش برداشته است (در شرایط یکسان) و حتی اکسپریا زد ۲ مانند روز اولش است!

سامسونگ از این ماجرا درس گرفت. دیگر روی طراحی قدیمی خود پافشاری نکرد. با پلاستیک خداحافظی کرد و به دنیای فلز خوش آمد گفت. کاری که می‌توانست سال‌های قبل صورت گیرد.

منابع:

expertreviews     androidauthority      androidpit     gottabemobile

۳- گلکسی اس ۶ و مشکل مدیریت رم

این مورد واقعا خنده دار بود. این مشکل را بعضی از افراد به مانند یک قابلیت می‌دانستند. فکر کنید تلفن شما تنها ۴ عدد برنامه را بتواند با هم باز نگه دارد. جالب است برای شما این را بگوییم که لومیا ۵۲۰ قادر است تا ۱۰ برنامه را همزمان باز نگه دارد! مشکلی مسخره که سامسونگ آن را توجیه کرد! اگر این مشکل یک مزیت بود چرا برای آن یک بروزرسانی ارسال شد؟ انتشار آپدیت یعنی یک مشکل در نرم افزار وجود دارد که این بروزرسانی می‌خواهد آن را رفع کند.

http://www.sammobile.com/wp-content/uploads/2015/04/s6-edge-RAM-management-435x375.jpg

ما دوست داشتیم که سامسونگ کمی به قبل باز می‌گشت. آیا کسی را دیده‌اید که بگوید من از اینکه تلفنم ۱۰ عدد برنامه با هم باز نگه می‌دارد ناراحتم؟ شک نکنید که هیچ‌کس به این موضوع اعتراضی نخواهد کرد. ما به این موضع اذعان می‌کنیم که بسته شدن برنامه‌ها وریلود کردن آن‌ها می‌تواد باعث کاهش مصرف رم و باتری شود ولی آیا پرچمدار سونی نیز این کار را انجام می‌داد (اکسپریا زد ۳ ) تا بتواند امتیاز ۸۵ ساعت را از GSMArena کسب کند؟ مشکل این است که سامسونگ می‌خواست هرچه سریعتر محصول به بازار عرضه شود و یا شاید هم برای این شرکت اهمیتی ندارد که کاربر به مشکل بربخورد!

منابع:

 SamMobile      AndroidHeadLines

۴- ضد آب نبودن گلکسی اس ۷ اکتیو به میزان اعلام شده

این تلفن سامسونگ تحت عنوان سری اکتیو معرفی شده است. از زمان گلکسی اس ۴ سامسونگ مدتی بعد از رونمایی پرچمدار جدیدش ، یک سری از گوشی‌های خود را با نام اس اکتیو تولید می‌کرد. این تلفن بر خلاف ادعای سامسونگ ضد آب نبود و سامسونگ بعد از چند روز این مشکل را تایید کرد و این نقص را برطرف کرد. آیا سامسونگ مکانی به نام کنترل کیفی ندارد؟ چرا باید یک تلفن که اساس کلی‌اش ضد آب بودن است چنین مشکلی داشته باشد؟ رخ دادن اتفاقی این چینی در خط تولید به هیچ وجه بخشودنی نیست. باز هم برای شما خودم را مثال می‌زنیم. فکر کنید که عارف کمانی اس ۷ اکتیو خریداری کرده است و با خیالت راحت به دل دریا می‌رود. ناگهان متوجه می‌شود که دیگر تلفن او کار نمی‌کند و روشن نمی‌شود. چه حسی به شما دست می‌دهد؟

http://cdn01.androidauthority.net/wp-content/uploads/2016/07/galaxy-s7-active-fail-waterproof-840x436.jpg

منابع:

 sammobile     theinquirer    consumerreports

۵- گلکسی نوت ۷

به قدری گلکسی نوت ۷ دارای مشکلات عجیب و غریب است که در این موضوع درمانده‌ایم که از تاریخ وقایع شروع کنیم یا شدت حوادث! از داغ شدن نوت ۷ در حد مرگ برایتان بگوییم یا هنگ کردن و چرخه ریست شدن. پرچمداری که لقب غول کش را به آن داده بودند. بهترین تلفن قرن! فکر کنید ۸۰۰ دلار پول داده‌اید ولی تلفن شما پایین‌ترین استانداردها هم نداشته باشد. سامسونگ فراخوان داد و تمامی گلکسی نوت ۷ های سری جدید را جمع آوری کرد ولی باز هم این  ایراد دارد.

۱۶۰۹۲۷۱۴۲۵۵۱-samsung-note-7-fire-1-780x439-780x439

اشتباه برای اول قابل قبول است ولی برای بار دوم نمی‌توان اسم آن را اشتباه گذاشت. سامسونگ باید این موضوع را بپذیرد که جنس بی کیفیت خریدار ندارد. چرا بعد از عرضه نوت ۷ های ایمن باید این تلفن دوباره منفجر شود؟ مگه مدیر بخش موبایل سامسونگ نگفت که ما تمامی حواس خود را بر روی تولید یک تلفن با کیفیت خواهیم گذاشت و این اشتباه دیگر تکرار نخواهد شد؟ آیا باز هم این شرکت چشم خود را به روی حقایق بسته است؟ در این موضوع شک نکنید که سامسونگ بعد از جمع آوری سری اول این تلفن نیز مشکل را به صورت کامل می‌دانسته است ولی یکجور پنهان کاری در این ماجرا وجود دارد.

کیفیت ساخت سری اول و دوم گلکسی نوت ۷ با هم متفاوت است. پوشش روی شیشه نمایشگر نوت ۷ گوریلا گلس ۵ نام دارد. این پوشش در سری اولیه نوت ۵ به راحتی خش بر‌می‌دارد ولی در سری دوم این موضوع رخ نداده است! تنها برداشتی که می‌توان کرد این است که کره ای ها خیلی آرام و بی سر و صدا متوجه اشتباه خود شده‌اند و این نقص را برطرف کرده‌اند. به وفور ما شاهد این موضوع هستیم که کیفیت ساخت سری اول محصولات سامسونگ با سری دوم متفاوت است. گاهی سری اول بسیار بهتر از سری دوم است و گاهی همانند سری دوم کیفیت بهتر از قبل شده است.

موارد منفی را گفتیم اما نباید از یک مورد مهم بگذریم. این مورد مهم عذرخواهی یکی از مسئولین بالارده سامسونگ و تعظیم به سوی حضار است! اتفاقی که شاید هیچکسی فکرش را نمی‌کرد.

note7-timeline

منابع:

bloomberg           theguardian           SamMobile

سامسونگ باید بدانید که اشتباه بار اول اشتباه است. بار دوم حماقت است. بار سوم دیگر فرصت اشتباه کردن نداری از گود خارج می‌شوی…

نویسنده: عارف کمانی

نظر شما در این رابطه چیست؟

تکنولوژی روز دنیا...
ما را در سایت تکنولوژی روز دنیا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان technonew بازدید : 216 تاريخ : سه شنبه 20 مهر 1395 ساعت: 13:16