کلمه عبور “123456” ناامن‌ترین رمز سال 2015 شناخته شد؛ نگاهی به 25 کلمه عبور رایج و ناامن

ساخت وبلاگ
Safety concept: Contoured Shield and Password Security on comput

از همان روزهای اول کار با تکنولوژی و مخصوصا سایت‌های اینترنتی، بحث نگهداری کلمه‌های عبور و امنیت اطلاعات تبدیل به یکی از معضلات موجود در این بخش شد. همواره یک شعار در این بخش وجود داشته و آن هم “امنیت یا راحتی؟” است و متاسفانه نیاز به راحتی در این بخش باعث ایجاد مشکلات امنیتی فراوانی شده است. مانند هر سال، موسسه تحقیقاتی SplashData اقدام به انتشار ناامن‌ترین کلمه‌های عبور سال کرده است و در سال 2015 نیز مانند 2014، ترکیب “123456” رایج‌ترین و ناامن‌ترین کلمه عبور مورد استفاده در فضای مجازی بوده است. در ادامه با ما باشید تا نگاهی به 25 کلمه‌ی عبور ناامن سال 2015 بیندازیم.

برخی از سایت‌ها کاربران را وادار به استفاده از کلمات عبور پیچیده و طولانی با ترکیبی از حروف کوچک، بزرگ، اعداد و نشانه‌ها می‌کنند و بالطبع در چنین حالاتی با وجود اینکه حفظ کردن آنها برای شخص کاربر کاری سخت و دشوار است، امنیت اطلاعات و جلوگیری از لو رفتن کلمه‌ی عبور بهتر صورت می‌گیرد.
متاسفانه در بسیاری از سایتها لزومی به استفاده از کلمات عبور پیچیده و سخت نیست و هرنوع گذرواژه‌ای مورد تایید قرار می‌گیرد و این موسسه سراغ این بخش رفته و نگاهی به مرسوم‌ترین کلمات عبور سال 2015 انداخته است.

پس از ترکیب “123456” که در واقع می‌توان گفت بدترین رمز عبور سال لقب گرفت، کلمه‌ی “password” در جایگاه دوم قرار گرفت و ظاهرا میزان محبوبیت این ترکیب ناامن در بین کاربران فضای مجازی بسیار بالاست. پس از آن ترکیب “12345678” در جایگاه سوم و حروف “qwerty” نیز به عنوان چهارمین کلمه عبور ناامن سال 2015 شناخته شدند.

عموما جایگاه کلمات نسبت به موارد اعلام شده در سال 2014 دستخوش تغییرات زیادی نشده اما جایگاه هفتمی کلمه “football” و دهمی “baseball” از نکات جالب توجه این لیست به شمار می‌روند.

SplashData این اطلاعات را از دو میلیون کلمه عبور لو رفته در سال 2015 بدست آورده که بیشتر کاربران آنها ساکن آمریکای شمالی و قاره‌ی اروپا بوده‌اند و ظاهرا استفاده از چنین کلمات عبور ساده‌ای فقط کار کاربران ایرانی نیست!

نکته‌ی قابل توجه در این لیست، حضور کلمات عبوری نسبتا طولانی مانند “1234567890” و یا “qwertyuiop” است که ظاهرا امنیت چنین ترکیب‌هایی نیز کاملا از بین رفته و هکرها بیش از گذشته سراغ استفاده از آنها برای کشف کلمات عبور می‌روند. این موسسه در ادامه‌ی گزارش خود پیشنهادهای خوبی را به کاربران اینترنتی داده و به آنها توصیه کرده که حداقل از 12 حرف مختلف برای کلمات عبور خود استفاده کنند و برای سایت‌های مختلف نیز از کلمات گوناگون استفاده کنند چرا که استفاده از یک کلمه‌ی عبور برای چندین سایت اینترنتی، به هیچ وجه جالب نیست.

شاید بد نباشد که نگاهی به لیست 25 کلمه عبور ناامن سال 2015 بیندازیم. لازم به ذکر است که در این لیست تغییرات موارد نسبت به جایگاهشان در سال 2014 نیز درج شده و به عنوان مثال رده‌های اول و دوم همچنان بدون تغییر باقی مانده‌اند.

Capture

cnet
پویا رحمانی

توسط پویا رحمانی

متولد 68 ساکن تهران، مشغول توسعه ی نرم افزارم و عاشق دنیای خودرو، فوتبال و تکنولوژی.
در سمت سردبیر در کنار دوستان خوبم در تیم ترنجی هستم
آدرس ایمیل :
[email protected]
آدرس تلگرام :
https://telegram.me/pooyarahmaniwork

مشاهده همه مطالب

- - , .

تکنولوژی روز دنیا...
ما را در سایت تکنولوژی روز دنیا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان technonew بازدید : 144 تاريخ : چهارشنبه 30 دی 1394 ساعت: 2:54