مقایسه Apple A9 با Snapdragon 820: وارث به نام و قهرمان بی ادعا

ساخت وبلاگ
PHOTO nO 1

در آن دوره که یک تلفن به اصطلاح پرتابل که هیچ نشانه ای از قابل حمل بودن در خویش نداشت با حداقل امکانات و ابعادی برابر کیس های کامپیوتر امروزی به تولید رسید همگان شگفت زده شدند و دست به تشویق زدند. این دستگاه ها با هدف پرتابل بودن طرحی شده بودند ولی در آن زمان نتوانستند هدف را خویش محقق کنند.دیری نپاید که صنعت و تکنولوزی به کمک بشیریت آمده،این دستگاه ها را به حدی کوچک ساخت که اکنون می توان به صراحت از آنها با نام دستگاهی قابل حمل یاد کرد. اکنون از آن دوره زمان زیادی می گذرد و هر سال که می گذرد بیشتر به دور اندیشی مور و قانونش پی میبریم.  اکنون پردازنده های در واحد سطح نانومتر و با توان پردازشی بسیار بالا در اختیار داریم.هر روز برنامه متفاوتی به دست تولید میرسد،پردازش ها سنگین و سنگین تر میشوند و به طبع ما نیازمند دستگاهی قابل حمل هستیم که بتوان همه جا از قدرت پردازشی آن استفاده کرد. اکنون دو کمپانی از بزرگان صنعت نیمه هادی سوگولی های جدید خود را با توان پردازشی فزاینده و مصرف انرژی کمتر تولید کردند و به همگان ثابت کردند که پیشرفت لغایتی ندارد! کمپانی کوالکام با اژدهایی رام ناشدنی بنام Snapdragon 820 پا به کارزار پردازشی گذاشت.اما در سوی دیگر،اپل و تراشه اش با کوله باری از تجربه قرار دارد.  یقینا نبرد سهمگینی است!

Qualcomm Snapdragon 820

سال گذشته جد  Snapdragon 820معرفی شد.پدری که به حق اژدهایی بود که با تغییر سرعت کلاک پردازنده هم نمیتوانست جلوی حرارت بی بدیل آن را گرفت. این حرارت اکنون دل گرمی به کوالکام داده تا چیپ جدید خویش را با هسته های اختصاصی خویش روانه بازار کند که بتواند آبروی چندین ساله شرکت کوالکام را حفظ کرده،ضمام دار و قلب تپنده پرچمداران اندرویدی در سال پیش روی باشد.

 امسال کوالکام از اشتباهات گذشته خود کاملا درس گرفته و به سراغ ARM برای هسته ها نرفته است.این سیستم بر چیپ از چهار هسته پردازشی Kyro که تماما بومی خود کوالکام است،قدرت می جوید و به جنگ پردازشی میرود.

اخیرا این شرکت از سری پردازنده های گرافیکی خویش با نام 530 Adreno  پرده برداشت.پردازنده ای که دارای قدرتی گرافیکی و محاسباتی عالی بوده و شایسته قرار گرفتن در پرچمداران امروزیست.

A9 Apple

PHOTO nO 2

اپل بنا به سنت دیرینه خود ، از نسل جدید آیفون با پیشرفتی زیر پوستی پرده برداشت که قطعا چیپ جدید ازهمان پیشرفت ها است . این چیپ که پیرو نسل قبل خویش بنام A8 است با دو هسته پردازشی وارد جنگ پردازنده ها شد. عرضه چیپ قدرتمند و قدر در دنیای امروزی با دو هسته پردازشی قدرت مهندسی کوپرتینوی ها را اثبات کرد و به همگان خاطر نشان کرد که اپل دنباله رو جنگ اعداد نیست!

اپل ادعا میکند که چیپ جدیدش تا 90 درصد از نسل قبلی قوی تر است.نسل قبلی که بعنوان قلب تپنده در آیفون 6 و +6 و آیپاد تاچ نسل ششم ایفای نقش میکرد دارای قدرتی بسیار خوب بود.اکنون اپل توانسته بهتر از بهترین را ارایه دهد و مهر تاییدی بر توانایی مهره های جدیدش در بازی پرچمداران امروز باشد.

گویی دیگر باید به وجود چیپ های گرافیکی شرکت ایمیجشن در محصولات اپل عادت کنیم و قدرت سری چیپ های این شرکت،اپل را هر سال بیشتر تشویق میکند که از نسل جدید این شرکت استفاده کند.چیپ پردازش گرافیکی موجود در سیستم  بر چیپ A9 مستعار به نام PowerVr7600 است.این چیپ پردازشی که از سری هفتم ایمیجیشن است قدرتی بسیار بالا در کنار مصرف کم دارد که در بخش گرافیکی مفصل به آن میپردازیم.

توان پردازشی و قدرت گرافیکی

PHOTO nO 3

همانطور که چندی پیش ذکر کردیم سوگولی شرکت با سابقه کوالکام از چهار هسته پردازشی بهره میبرد.این هسته ها با فناوریFinFet  تولید شده است فناوری که باعث میشود بازده چیپ تا 20 درصد اضافه شود در عوض به جای افزایش مصرف انرژی،مصرف انرژی را کاهش میدهد.

این پردازنده که بر مبنای لیتو گرافی 14nm تولید شده است مساحتی برابر 96 میلی متر مربع دارد.این پردازنده نیز با سرعت کلاک 2.2 GHz همراه شده است که نوید قدرت و بازده خوب را میدهد.

اما سال پیش کوآلکام تجربه ای بزرگ گرفت که این تجربه با ضرری بسیار همراه بود.این شرکت با بهره مندی از تجربه گرمایی که در اسنپدراگون810 داشت امسال به سراغ هسته هایی بر مبنای آرم نرفته است، ترجیح داده تا مانند دیگر بزرگان صنعت به سراغ هسته های سفارشی خود رود تا هم بتواند خیالی راحت از بابت دما داشته باشد هم بتواند قدرت پردازشی چیپ را بالا ببرد. هچنین کوآلکام مانند نسل قبلی از واسط حافظه LDDR4 با پهنای باند 64-Bite استفاده کرده که قدرت انتقال اطلاعات و خواندن از حافظه را بهبود می بخشد.
به گفته ی کوالکام چیپ جدید با هسته های سفارشی Kyro توانسته چهل درصد سریع تر از نسل قبلی خود باشد که ما گفته کولکام را کاملا حجت می نهیم . چون واقعا به تجربه کوالکام اعتقاد داشته ، و در عمل هم در تلفن هایی مانند Letv max pro دیدیم که توانست بنچ مارک انتوتو را مقهور خویش کرده و امتیازی برابر 13000 نصیب خویش کند.

PHOTO nO 4

در ادامه نیز نتایج تست گیگ بنچ هستند که صدق گفته های ما را تایید میکند:

PHOTO nO 5

حال میرسیم به یکی از رکن های اصلی در تلفن های هوشمند:Graphic Process Unit یا به اختصار GPU. این بخش پردازش کننده گرافیکی عمل هایی مربوط به بازی ها ، رندر های گرافیکی ، عملیات های سه بعدی را انجام میدهد.
این وظیفه خطیر در چیپ کوالکام بر عهده Adreno 530 این چیپ که در نسل های قبل به خوبی نشان داد که در اندرویدی ها رقیبی ندارد!

PHOTO nO 6

PHOTO nO 7

چیپ گرافیکی جدید کوالکام توانسته تا 30 درصد توان گرافیکی را نسبت به قبل افزایش دهد که رقمی ستودنیست.اما همه چیز در اینجا تمام نمی شود،کوالکام تمام همت خود را بر روی استریم ویدیو ها در کیفیت بالا در این چیپ گذاشته که بتواند عملیات رندر گرافیکی در کیفیت بالای4K  را در 60 فریم بر ثانیه ممکن سازد . قدرتی خارق العاده که واقعا فراتر از نیاز یک دستگاه قابل حمل و امکانات موبایلی است واین به معنای پیشرفت روز افزون تکنولوژی است. کسی تا چند سال پیش هم نمی توانست در تخیل خود فیلم 4K UHD را در تلفن همراه خود استریم کند.ولی اکنون این رویا به واقعیت پیوسته و میتوان با پردازنده هایی در واحد سطح نانومتر قدرتی برابر کامپیوتر های چند سال پیش را داشت.

هچنین این واحد گرافیکی از API های زیر پشتیبانی میکند: OpenGL ES 3.1 + AEP (Android Extension Pack), Renderscript, Vulkan, and OpenCL 2.0. With OpenCL 2.0

A9:
اما در سمت دیگری از کارزار پردازشی اپلی قرار دارد باعظمت و با سابقه . الحق فقط شرکتی مثل اپل میتواند از پس هیولایی رام نشدنی بنام کوالکام بر آید.

جنگنده مطیع اپل از از فناوری FinFet بهره میبرد.چیپی بر مبنای مهندسی بیگ لیتل Big-LITEL است که از دو هسته پردازشی با سرعت 1.8 GHz بهره میبرد که بر مبنای لیتو گرافی 14 نانو متری ساخته شده است. اپل نیز مانند کوآلکام از واسطه حافظه LDDR4 64 بیتی استفاده کرده که در کنار رم دو گیگابایتی نوید قدرتی بالا را میدهد. مساحت این چیپ نیز برابر با چیپ کوالکام بوده و برابر 96 میلی متر مکعب است. در مورد شرکت های سازنده هم بگوییم که تفاوت فقط در مساحت چیپ است و اختلاف قدرت پردازشی در حدی نا چیز است و ما این دو چیپ تولیدی را با قدرتی برابر در نظر میگیریم.

PHOTO nO 8

در مورد توان پردازشی این پردازنده با یک جمله طرف هستیم : عملی نیست که A9 نتواند انجام دهد. بلکه قدرتی فراتر از بحث ما دارد و این چیپ دو هسته ای توانسته است قدرتی برابر A8X موجود در ایپد ایر 2 به ارمغان آورد. چیپ A8X که سه هسته پردازشی داشت اکنون شانه به شانه A9 حرکت میکند.

همانطور که در بالا ذکر کردیم پردازنده گرافیکی چیپ اپل ساخته شرکت ایمیجیشن است . شرکتی که طی چند سال اخیر با استفاده از کمپانی اپل آوازه ای بلند برای خود مهیا کرده ، و به لطف پردازنده هایی با قدرت بالا و کار آمد به انتخاب بی بدیل اپل تبدیل شده است.

PHOTO NO 9

پردازنده گرافیکی A9 مستعار به PowerVr7600 میباشد . پردازنده ای که همانطور که از اسمش بر می آید دارای شش کلاستر پردازشی است.

PHOTO nO 10

این پردازنده که از خانواده 7XT است از API های متفاوتی پشتیبانی میکند که در جدول زیر مشخص است:

Screen Shot 2016-01-19 at 5.48.20 PM

این پردازنده مقدار زیادی از واحد سطح را اشغال کرده است.این پردازنده برای دولوپر ها مانند خشت خامی است که میتوانند هرچه میخواهند روی آن حک کنند . این چیپ از قابلیت های مانند مجازی سازی و سایه زنی هندسی بهره میبرد.

جمع بندی و نتیجه گیری

همیشه انتخاب بین دو قهرمان کاری مشکل بوده ، اکنون نیز این مورد نیز صدق میکند. هر دو چیپ از قدرت سخت افزاری و پردازشی بالایی بهره میبرند که یقینا فراتر از حد نیاز های شماست.البته فاکتوری دیگر در انتخاب وجود دارد و آن سیسام عامل است. سیستم بر چیپ اپل فقط بر روی آیفون های جدید قرار میگیرد ولی چیپ اسنپدراگون روی طیف وسیعی از تلفن های هوشمند استفاده میشود. در ادامه با جدولی مشخصات کامل هر دو چیپ را برسی می کنیم:

Screen Shot 2016-01-19 at 9.49.50 PM Screen Shot 2016-01-19 at 9.50.10 PM Screen Shot 2016-01-19 at 9.50.46 PM

نظر شما در مورد پردازنده های فوق چیست؟ شما کدامیک را انتخاب میکنید؟

- - , .

تکنولوژی روز دنیا...
ما را در سایت تکنولوژی روز دنیا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان technonew بازدید : 161 تاريخ : چهارشنبه 30 دی 1394 ساعت: 1:10